30/06/2017

EERSTEKLAS APPARATUUR THEATERTOUR JOCHEM MYJER

In zijn gloednieuwe theatertour ‘Adem in, adem uit’ zorgt cabaretier Jochem Myjer voor een onvergetelijke ervaring. Hij kruipt in de huid van Zenmeester en trakteert het publiek op een avondvullende, kalmerende meditatie-oefening. De techniek van Bazelmans AVR gaat 2,5 jaar met hem op tournee. Zo zijn beeldprojectie, licht en geluid met hoogwaardige apparatuur geregeld.    

Krenten in de pap
De technici van Bazelmans hebben graag iets in de pap te brokkelen bij toonaangevende evenementen. De techniek leveren voor de theatertour van een bekende cabaretier valt in de categorie ‘krenten in de pap’. Jochem Meyer gebruikt voor zijn one-man-show ‘Adem in, adem uit’ bijzondere, technische toepassingen. Om een unieke totaalbeleving te creëren, stellen hij, lichtontwerper Marc Heinz en operator Tjeerd Hendriks hoge eisen aan beeldprojectie en licht. Voor de geluidstechniek vertolken Bo Bruijs en Dennis Slot van De Compaenen een vergelijkbare rol.  

Verwachtingen overtreffen
Om deze uitdaging aan te gaan, is Bazelmans AVR bepaald niet ‘krenterig’ geweest. Om de hoge verwachtingen te overtreffen, is op specificatie van Jochem Myjers lichtontwerper geïnvesteerd in eersteklas apparatuur. Voor de theaterverlichting heeft Bazelmans AVR gekozen voor een groot aantal Robe-spots: 20 DL7S Profiles, 6 BMFL Blades and 12 CycFX 8s. Het Tsjechische merk behoort tot de crème de la crème onder de showverlichting. Met het oog op de one-man-show van Jochem Myjer heeft Aart Habraken een bezoek gebracht aan de Robe-fabriek in Valasske Mezerici. Hij was onder de indruk van het bedrijf, de filosofie en de kwaliteit van de producten. 

Technisch hoogstandje

Bij veel evenementen vormen licht, beeld en geluid een unieke drie-eenheid. Bij ‘Adem in, adem uit’ is er sprake van een technisch hoogstandje van deze 3 componenten. De meerwaarde van de Robe-technologie is al genoemd. In het oog springend is ook de apparatuur die Jochem Myjer in zijn show gebruikt voor de beeldprojectie. Samen met zijn lichtontwerper heeft hij gekozen voor 3D mapping. Met behulp van deze geavanceerde techniek worden beelden op objecten geprojecteerd. Om deze 3D-projectie te realiseren heeft Bazelmans AVR de projectoren geleverd.

Surround effecten
Behalve beeldprojectie en licht speelt ook audio een prominente rol in de theatershow van Jochem Myjer. Mensen in de zaal komen oren en ogen te kort als ze vanuit het pluche de show van Jochem Myjer volgen. Om met audio de zintuigen te prikkelen, koos Bazelmans AVR voor toonaangevende AVID Venue S6L mengtafels, plus bijbehorende accessoires zoals microfoons. Door in de zaal op verschillende plaatsen Omniwave loudspeakers te plaatsen, ontstaat een uniek effect van surround geluiden. Het publiek hoort overal stemmen en geluiden vandaan komen, maar kan de herkomst hiervan niet plaatsen. Zo zorgt audio – in combinatie met beeldprojectie en showverlichting – voor een onvergetelijke totaalbeleving.     

Delen op:
Vestiging Veldhoven
Vestiging Amstelveen
De Run 4537
Kuiperij 3
5503 LT Veldhoven
1185 XS Amstelveen
tel. 040 25 44 222
tel. 020 44 15 060
fax 040 25 44 733
fax 020 64 04 370