30/06/2017

LIVESTREAMING 3 HARTOPERATIES TIJDENS DRES-MEETING

Tijdens de jaarlijkse DRES-meeting voor professionals in de hartzorg vormt de techniek het ‘het kloppend hart’ van een ingenieus programmaonderdeel. Bezoekers zijn via een immens groot beeldscherm live getuige van 3 hartgerelateerde operaties. Hartchirurgen voeren de operaties uit in 3 Nederlandse ziekenhuizen. Technici van Bazelmans AVR verzorgden de cameraregistratie en livestreaming van deze operaties.

Thema ‘Samen werken aan het hart’

Congrescentrum Hart van Holland vertolkte op 1 en 2 juni opnieuw de rol van gastheer.  Honderden professionals verzamelden zich in Nijkerk voor de zesde editie van de DRES-meeting. Tal van expertisegebieden waren vertegenwoordigd: hartchirurgie, cardiologie, ambulancezorg, intensieve zorg, revalidatie en huisartsgeneeskunde. Rondom het thema ‘Samen werken aan het hart’ kregen de gasten een attractief, inspirerend en leerzaam programma voorgeschoteld, met gastsprekers uit binnen- en buitenland. De live registratie en streaming van de 3 operaties was opnieuw de climax van de 2-daagse meeting. 

Event van allure

Zorgprofessionals in de hartzorg omcirkelen de DRES-meeting in hun agenda. De afkorting DRES staat voor ‘Dutch Revascularization & Electrophysiology Summit. De DRES-meeting heeft zich in 6 jaar ontwikkeld tot een evenement van allure. Het bezoekersaantal groeit elk jaar. Voor het tweede jaar op rij kreeg Bazelmans AVR de opdracht om 3 operaties te registreren en te streamen naar Congrescentrum Hart van Holland. Daar werden de beelden via een 4G-internetverbinding live geprojecteerd op een beeldscherm van 12 bij 4 meter. 

Geslaagde operatie
Het hart van de professionals van Bazelmans AVR gaat sneller kloppen bij uitdagende, technische projecten. Met hart voor de zaak én oog voor detail bewaken ze de voortgang van begin tot einde. Van zowel de cameraregistratie als de live streaming via glasvezelkabels en 4G-internet maakten ze een geslaagde operatie. Live opnames maken in een operatiekamer is geen sinecure. Alle werkzaamheden moeten strikt volgens protocol verlopen. Ook tijdens de editie van 2017 werkte Bazelmans AVR weer vruchtbaar samen met het Eindhovense bedrijf Medivisual.

Opdrachtgever: Mediscon

Delen op:
Vestiging Veldhoven
Vestiging Amstelveen
De Run 4537
Kuiperij 3
5503 LT Veldhoven
1185 XS Amstelveen
tel. 040 25 44 222
tel. 020 44 15 060
fax 040 25 44 733
fax 020 64 04 370