06/03/2018

DE 'ROARING TWENTIES' HERLEVEN IN SUGARCITY

Lukt het om zonder teletijdmachine terug te gaan naar de jaren ’20 van de vorige eeuw? Als Brownys Event Productions, Bazelmans AVR en SugarCity de handen ineenslaan, komen de ‘roaring twenties’ opnieuw tot leven. Brownys koos ‘The Great Gatsby’ als thema voor een eindejaarsfeest. Licht, beeld en geluid verhoogden de sfeer tijdens een spectaculaire avond.

Levendig tijdsbeeld
Ruim 800 gasten beleefden eind november in SugarCity de avond van hun leven. Tijdens het themafeest ‘The Great Gatsby’ trakteerde een groot leasebedrijf 400 medewerkers en hun partners op een mysterieuze avond vol vertier en verrassingen. De roman ‘The Great Gatsby’ van auteur F. Scott Fitzgerald wordt algemeen beschouwd als een van de beste romans uit de Amerikaanse literatuur. Het boek en de verfilmingen schetsen een levendig tijdsbeeld van de ‘roaring twenties’ en de drooglegging.

Glitter en glamour
Volgens Nick Bruynesteijn van Brownys was de keuze van evenementenlocatie SugarCity een schot in de roos. ‘Het rauwe en industriële karakter van SugarCity combineert prachtig met de glitter en glamour van The Great Gatsby’, blikt hij terug op het themafeest. ‘Verder sloten de praktische uitstraling en de faciliteiten prima aan bij onze ambitie om groots uit te pakken en er een onvergetelijke avond van te maken’.

Entertainment van de bovenste plank
Om de sfeer van de ‘roaring twenties’ op te roepen, nam Brownys een decoratiebedrijf in de arm voor de aankleding van het evenement. Culinaire versnaperingen prikkelden de smaakpapillen. De gasten kwamen ogen en oren te kort. Zo schonk een danseres – hangend aan een kroonluchter – de champagne in. Gastvrouwen op stelten deelden casinomunten uit. Mannelijke gasten konden plaatsnemen in een ouderwetse scheerstoel van de barbier. Stylistes en make-up artiesten stonden klaar voor de vrouwelijke gasten. Zangeres Maan en drum-en showfanfare Advendo zorgden voor de muzikale omlijsting.

Prettige samenwerking
‘Met zwart koordgordijn hadden de professionals van Bazelmans AVR de Middenfabriek in verschillende subruimtes verdeeld’, vervolgt Nick Bruynesteijn zijn verhaal. ‘Zo bleef de intieme sfeer bij alle onderdelen van het themafeest intact.’ Verder tekenden de professionals van Bazelmans AVR voor de complete, audiovisuele dienstverlening, inclusief het lichtontwerp met sfeerverlichting in de subruimtes en showverlichting voor het podium. ‘Hoogtepunt was de inzet van een zogenoemd fly-by-wire systeem, waarmee de directeur na zijn toespraak uit het zicht werd getakeld. Ik kijk met heel veel plezier op de samenwerking met Bazelmans AVR terug’, besluit Nick Bruynesteijn.     

Opdrachtgever: Brownys Event Productions
Foto's: Brownys Event Productions

Delen op:
Vestiging Veldhoven
Vestiging Amstelveen
De Run 4537
Kuiperij 3
5503 LT Veldhoven
1185 XS Amstelveen
tel. 040 25 44 222
tel. 020 44 15 060
fax 040 25 44 733
fax 020 64 04 370