07/11/2017

DUTCH DESIGN WEEK

De maand oktober én lichtstad Eindhoven zijn onlosmakelijk verbonden met de Dutch Design Week (DDW). Sinds 2005 is DDW uitgegroeid tot het grootste designevenement van Noord-Europa. 9 dagen lang presenteren 2.600 ontwerpers hun werk aan meer dan 335.000 bezoekers. Als trotse leverancier van licht, beeld en geluid gaf Bazelmans AVR voor de eerste keer acte de presence.

Internationaal karakter
De Dutch Design Week is een trekpleister voor ontwerpers en bezoekers uit binnen- en buitenland. Op 110 locaties in de stad organiseert en faciliteert DDW 610 tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten. De focus ligt op ontwerpen van de toekomst. Daarin onderscheidt DDW zich van andere designevenementen. Elk jaar krijgt het werk van jong talent een speciaal plekje in de spotlights. 

Geluid in skatehall Area 51
Vanaf de opening van de Dutch Design Week tot het slot verzorgde Bazelmans AVR op meerdere locaties de techniek van het evenement. De kick-off in Area 51 was al direct een flinke uitdaging. Het valt niet mee om in een skatehall het geluid perfect te regelen. Onze technici hebben voor hetere vuren gestaan, dus ook deze opdracht werd feilloos geregeld.  

Innovatief in licht, beeld en geluid
In opdracht van de Stichting Dutch Design Foundation heeft Bazelmans AVR de techniek geregeld voor het ABN Amro House, de seminarruimte in het Klokgebouw, de Entresolruimtes op de tweede etage, het circulaire huis ‘People’s Pavilion’ op het Ketelhuisplein en een aantal exposities in het Veemgebouw voor de Dutch Design Foundation (DDF). Ook voor diverse individuele exposities hebben we de techniek verzorgd. Een innovatief evenement als de Dutch Design Week vraagt uiteraard om state-of-the-art oplossingen voor licht, beeldprojectie en geluid. In het Klokgebouw viel de keuze bijvoorbeeld op een breed podium én een soft-edge projectie met behulp van nieuwe S3 Barco en Panasonic HD Panasonic Pro PT-RZ12KEJ laserprojectoren.


Opdrachtgever: 
Stichting Dutch Design Foundation

Delen op:
Vestiging Veldhoven
Vestiging Amstelveen
De Run 4537
Kuiperij 3
5503 LT Veldhoven
1185 XS Amstelveen
tel. 040 25 44 222
tel. 020 44 15 060
fax 040 25 44 733
fax 020 64 04 370